A la banda de migjorn

by Urbàlia Rurana

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €10 EUR  or more

     

1.
Jo tinc una enamorada a sa banda de migjorn i en ser que la vaig a veure sempre em diu que quan hi torn Jo li dic que serà prompte si no mo’ n’anam del món. Quan es pins faran magranes i ses figueres melons. La mar estarà eixuta i hi correran carretons. Per dins es terços de botges i hi pescaran es cassons. I llavó jo tornaré i em casaré amb tu si vols. Ja et pots començar a fer roba que hi hem de sortir bufons. Que a sa cinta portaré una arma de dos canons, i a cada tron que faré, serà de dos trons bessons. Jo tinc una enamorada ...
2.
Mira si he corregut terres que he estat en Alfarrasí. En Atzeneta i Albaida, en Atzeneta i Albaida, en el Palomar i ací. Anna, Xella i Navarrés, Bolbait, Bicorb i Boquella, la Granja, Rotglà i Vallés, Gavarda, Alberic i Antella, l’Alcúdia i Massalavés. Mira si he corregut terres que he estat en Alfarrasí. En Atzeneta i Albaida, en Atzeneta i Albaida, en el Palomar i ací.
3.
Lluent com l’estel del matí, avançava orgullós amb la sella d’or. Algú, envejós, digué, en veure’l marxar rere meu al combat: ⎯Qui ha enramalat amb les Plèiades l’alba i ha ensellat un llamp amb la mitja lluna?
4.
5.
Tu deies que no em volies. Et feies la desganada. En les dos mans ho prenies, tot lo que jo et regalava. Sant Antoni va per mar en una barqueta nova. Tots los peixets de la mar acudixen a la vora.
6.
7.
Pur de cor 03:22
Mire el món i mire el cel. Mire el món i em basta. No tinc déu ni pàtria. Mire el mar, que no tinc déu ni pàtria. No tinc terra i no tinc casa, només nit i em basta. No vull bes ni amada. Només nit, que no vull bes ni amada. Nio vull bes, no vull amada, venc el cor i em basta perquè l'amor no paga. Venc el cor perquè l'amor no paga. I si cal sabré robar, sabré matar i em basta perquè la gana em guanya. Sabré matar perquè la gana em guanya. No tinc terra i no tinc casa, el raval ja em basta; nit, punyal i cama. El raval, la nit, punyal i cama. Seré pres i seré mort. Seré mort i em basta; penjat en terra santa. Seré mort, penjat en terra santa.
8.
Valset 01:10
9.
10.
Dansa a veus 02:17
11.
12.
Branle 03:30
13.
14.
Scotis 01:58
15.
16.
Launeddas 03:13

about

Es pot considerar, segons el crític Josep Vicent Frechina, la lletra alfa en l'alfabet del nou folk valencià: un enregistrament fresc i ple d'encerts com les inoblidables polifonies vocals. Amaga peces del calibre de «Pur de cor», «Dansa a veus», «Cant per la de l'u», «Dansa de Muro», «Al Pont de Mirabel», «Sant Antoni ermità» o una revisió millorada d'«El cavall blanc», anteriorment inclosa en el disc de Cànem, Cave Canem (1987). Un treball encara avui d'obligada referència, en tant que Urbàlia Rurana hi senta les seues bases programàtiques: repertori tradicional valencià combinat amb altres estils i influències de l'àmbit mediterrani. Aquest disc va obtenir el Premi RNE-Ràdio Quatre 1992 als Millors Arranjaments.

credits

released January 1, 1992

license

all rights reserved

tags

about

Urbàlia Rurana Valencia, Spain

Urbàlia Rurana naix el 1990 amb el clar objectiu de fer música d'arrel valenciana i mediterrània. La formació es presenta en el 3er cicle del Tradicionàrius a Barcelona.

Jaume Gosàlbez: dolçaina, saxo, tarota, flauta i veu
Carles Gil: acordió, mandolina i veu
Toni Torregrossa: guitarra, guitarró i veu
Joan Buigues: tuba i veu
Bernat Pellisser: percussions i veu
... more

contact / help

Contact Urbàlia Rurana

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Urbàlia Rurana, you may also like: